Zwapex breidt uit door koop DSA Nederland

Zwapex Afdichtingstechnieken verstevigt haar leidende positie in de afdichtingsmarkt door koop van DSA Nederland. Met de acquisitie van DSA verstevigt Zwapex haar expertise op gebied van Milieu en Infra en krijgt ze toegang tot innovatieve kitapplicatie machines.

Groeimogelijkheden

Ton van Bohemen, operationeel directeur Zwapex licht toe: DSA is een sterk bedrijf op het gebied van milieu en infra. Met haar expertise op dit vlak versterken wij onze positie in o.a. havengebied Rotterdam en de Maasvlakte. Door de jarenlange ervaring en ontwikkelingen van kitapplicatie machines heeft DSA een goede naam opgebouwd.” Willem van Wezel, algemeen directeur DSA: “Zwapex en DSA werken al langer samen, dat geeft veel vertrouwen dat Zwapex en DSA elkaar ook in de intensievere samenwerking kunnen versterken.” Marco Hobbel, algemeen directeur Zwapex: “Daarnaast zijn er innovaties gedaan waardoor de werkzaamheden minder belastend zijn voor de medewerkers wat aansluit bij ons beleid. Wij zijn erg enthousiast over de groei- en samenwerkingsmogelijkheden tussen DSA en Zwapex.”

Verstevigen marktpositie door overnames

Het Rotterdamse bedrijf Zwapex bestaat sinds 1973 en heeft zich niet alleen ontwikkeld tot de expert op het gebied van afdichtingen, maar ook in bouwkundige brandbescherming en milieu-afdichtingen zoals het herstellen van beschadigingen en onvolkomenheden in beton. Vorig jaar is AVerest Capital als investeerder toegetreden met het doel om de leidende positie van Zwapex , oa via acquisities, verder uit te bouwen.

De acquisitie van DSA past goed in deze strategie. DSA heeft onder andere de Joint-Sealer trailer ontwikkelt. Met deze trailer kunnen grote oppervlaktes zeer snel, met minder materiaalverbruik en minder belasting voor de medewerkers worden aangebracht. Dit past goed bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Zwapex.

Over DSA

DSA is gevestigd in Duiven en is  voornamelijk gespecialiseerd en actief in afdichtingen en coatings in  Milieu (vloeistofdicht), Infra-markt en parkeergarages. DSA heeft jarenlange ervaring en diverse eigen kitapplicatie technieken ontwikkeld voor het verwerken van zelf nivellerende voegmassa’s in verhardingen. Bij DSA zijn momenteel 14 medewerkers in dienst. DSA draagt zelf zorg voor (BIC) Bedrijfs Interne Controle, inspecties, onderhoud en herstel van vloeistofdichte- en vloeistofkerende vloeren.

Over Zwapex

Zwapex is een innoverende marktleider op het gebied van afdichtingen. Projecten van Zwapex zijn onder meer Pontstijger, Montevideo en Centraal Station Antwerpen. Daarnaast kan Zwapex worden ingeschakeld voor het verwerken van bodem beschermende voegmassa’s in vloeistofdichte verhardingsconstructies en bij projecten op het gebied van bouwkundige brandbescherming.