Leefbeton

Leefbeton1

Leef-Beton is een hoogwaardig, waterdicht cement-product. Dit product wordt in plaats van met water, met een speciale hars aangemaakt, waardoor het product sterk en flexibel wordt. De topafwerking als eindlaag bestaat uit een speciale 2 componenten PU-sealer. Door de aparte samenstelling zijn er veel mogelijkheden waardoor Leef-Beton een ideaal en uniek product is voor elke ruimte in uw huis of bedrijf. De naadloze aanbrenging van Leef-beton zorgt voor een vloer die geheel past en, erg hygiënisch en praktisch is in het dagelijkse gebruik. Door de makkelijke verwerkbaarheid is de structuur zelf te bepalen. Of u nu een drukke, oneffen, wolkerige, strakke, of egale betonlook wilt creëren. Door het toepassen van verschillende applicatietechnieken is geen enkele vloer hetzelfde.

Leef-beton is een cementgebonden vloercoating als stuclaag die vele toepassingen kent. Leef-beton hecht op vrijwel iedere ondergrond en is uitermate geschikt voor woonruimten, badkamers, keukens, showrooms, winkelvloeren e.d.. Het is zelfs mogelijk om het in een doucheruimte te verwerken. De volgende eigenschappen maken van Leef-Beton een uniek product, het is:

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Leef-beton steeds vaker toegepast als decoratieve vloer in woonkamers, badkamers en keukens.

Bij badkamers en doucheruimten is het raadzaam dat er op de Leef-beton geen plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeep houdende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermings laag aantasten. 

Slijtvast

Leef-beton is een sterke, slijtvaste laag die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het Leef-Beton krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt er een transparante twee componenten coating als eindlaag aangebracht. Dankzij deze coating is Leef-beton zelfs geschikt in keukentoepassingen, waardoor het ook als aanrechtblad kan worden toegepast.. Deze coating zorgt er voor dat het Leef-beton tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. 

Naadloos

Leef-beton is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In doucheruimten is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt. 

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van Leef-beton, doordat het een alkalische vloer- en wandafwerking is.
Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Buiten dit wordt er nog een extra coating aangebracht. Dit maakt Leef-beton een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Laagopbouw Leef-beton

LEefbeton

Leef-beton is beschikbaar in vele kleuren. Hieronder is een greep uit de collectie weergegeven. Deze kleuren zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid. Dit heeft te maken met de temperatuur en luchtvochtigheid waarin de vloer wordt aangebracht.

leefbeton-kleur-1024x410