Kwaliteit is de basis: “samenwerking is je toegevoegde waarde”.

“Als er lekkage is in een parkeergarage, dan ben je eigenlijk al te laat. Met een goed afdichtingssysteem ben je lekkage voor en voorkom je acute herstelwerkzaamheden en onderliggende schade aan beton en installaties. Adequate afdichting met hoogstaande producten is van levensbelang voor de duurzaamheid en kwaliteit van de totale parkeervoorziening. Maar ook in het aanbrengen en in de samenwerking met opdrachtgever en partners kunnen we het verschil maken.”


“Wij weten inmiddels wel hoe het werkt”, vertelt Willem van Wezel, directeur van DSA BV – Dutch Sealant Applications. Een belangrijk deel van het parkeerwerk bestaat voor DSA uit de afdichting van met name dubbele TT-liggers als parkeervloer. “Wij zorgen voor een waterdichte, onderhoudsvrije, vlakke en flexibele kitverbinding. DSA werkt samen met topproducenten van lijmen, kitten en coatings. De perfecte kwaliteit van die producten is de basis van onze dienstverlening.”

Meer dan alleen het eindproduct
“Voor een opdrachtgever is die kwaliteit vanzelfsprekend. Maar je wordt als uitvoerend bedrijf niet alleen beoordeeld op het eindproduct. De samenwerking met andere uitvoerende bedrijven, de snelheid en professionaliteit van handelen, de manier waarop je rekening houdt met de arbeidsomstandigheden, innovatie en het milieu; dat alles bepaalt je toegevoegde waarde.”

Tijdwinst voor de hele bouwketen
“Wij investeren veel in die aspecten. Dankzij onze zelfrijdende kitunit ontlasten we onze medewerkers en versnellen we het aanbrengen van afdichtingsvoegen. Deze nieuwe zeer snelle zelfnivellerende tweecomponenten polysulfide sealer, wordt automatisch gecontroleerd, gedoseerd en gemengd. De snelle uitharding en productie leveren een enorme tijdsbesparing op tijdens de uitvoering. Niet alleen voor ons deel van het werk, maar voor de hele keten aan werkzaamheden. Je zit elkaar minder in de weg en door de snellere uitvoering en uitharding, hoef je nagenoeg niet op elkaar te wachten.”

Geen onaangename verrassingen
“Het gaat er ook om hoe je elkaar als partners in de bouw en in het parkeervak kunt versterken. We werken dan ook nauw samen met ontwikkelaars en bouwers. En we denken mee over de ontwikkelingen die eraan komen. Hoe zorg je voor extra brandveiligheid bij de komst van meer elektrische voertuigen en waterstof als brandstof? Wat betekent het toenemende gewicht van auto’s voor de parkeervloer en afdichting? Een goed afdichtingssysteem betekent namelijk vooral dat je niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan.”

(artikel 20-07-2020 PNNL)